Rondo Muziekprojecten


Wat is Rondo Muziekprojecten?
Onder de naam Rondo verzorg ik muziekprojecten voor scholen en voor naschoolse voorzieningen.
De naam Rondo komt voort uit de vorm waarin ik muziek projecten maak. Steeds weer een stukje uit de muziek halen, dat als variatie wordt uitgewerkt. Die variaties worden zingend , dansend, beeldend en musicerend uitgevoerd.
En steeds weer komen we terug bij het thema: De muziek.

Klassiek
Op die manier heb ik gewerkt met verschillende klassieke muziekstukken. Daarbij werkte ik samen met de educatieve dienst van het Muziek Centrum van de Omroep. Het samenwerken met de musici van het Radio Filharmonisch Orkest was een geweldige ervaring. Samen maakten we klassieke muziek begrijpelijk en herkenbaar voor leerlingen van scholen voor ZMOK, ZML en Mytyl onderwijs.

Na schooltijd
In het najaar van 2015 mocht ik voor ABC Kruiskamp – Koppel in Amersfoort een project verzorgen rondom ‘Peter en het Orkest’, geïnspireerd op het muziekstuk Peter en de Wolf gingen we met een groep van 18 kinderen aan de slag om een eigen muzikale voorstelling te maken waar de ouders in grote getale kwamen kijken. Waarbij leden van het Harmonie Orkest Wilskracht ondersteunden met verschillende instrumenten, en samen met de kinderen een prachtige afsluiting verzorgden.

Presentatie
Muziek en publiek, de brug daartussen.
Als verteller bij-, en als presentator van concerten maak ik verbinding tussen het publiek en het podium. Dat deed ik voor het Klein Amersfoorts Koor, in de rol van presentator en in de rol van Euredice. L histoire de Babar mocht ik vertellen samen met de musici van het Noord Nederlands Orkest en het Radio Filharmonisch orkest op scholen en in het theater.

School
Kunst Aan Bod in Houten werkte aan een project om muziekonderwijs op de basisschool een impuls te geven. Voor hen voerde ik een deel van het project uit op een basisschool waar ik in de onderbouw de muzieklessen verzorgde. De collega’s van de school kregen op deze manier ideeën hoe ze met muziek kunnen werken in de klas. Het is prachtig om te zien hoe leerkrachten geïnspireerd raken en bereid zijn hun vaardigheden verder te ontwikkelen.
Wekelijks geef ik een workshop zingen op basisschool de Vuurvogel in Amersfoort.

Voor een muziekproject op uw school, workshop muziek in de klas, of een naschoolse muziekactiviteit kunt u terecht bij Rondo Muziek projecten.
Ook voor de presentatie van concerten kunt u contact opnemen met Rondo Muziek projecten.